Jaki probiotyk przy antybiotyku?
Różne tematy z dziedziny podróży i turystyki.
- pasjonatka
Re: Jaki probiotyk przy antybiotyku?
Post autor: pasjonatka »
Kefiry i jogurty są okey jako uzupełnienie i nadają się raczej dla dorosłych bo nie wyobrażam sobie mojego dziecka pijącego kefir więc myślę że probiotyk dla dzieci taki jak ten https://www.multilac.pl/multilac-baby/ jest po prostu koniecznością
Post autor: bułka »
zgadzam się w zupełności i zawsze tego pilnuję mimo ze zdrowo jemy całą rodzinąpasjonatka pisze: ↑23 paź 2019, 17:55 Kefiry i jogurty są okey jako uzupełnienie i nadają się raczej dla dorosłych bo nie wyobrażam sobie mojego dziecka pijącego kefir więc myślę że probiotyk dla dzieci jest po prostu koniecznością
- kropka
Probiotyk przy antybiotyku to podstawa. Często nawet jak coś przyjmujemy to zdecydowanie za krótko. Okazuje się, że przy braku odpowiedniej osłony zaburzenia mikroflory jelitowej mogą trwać naprawdę długo. Ja zawsze biorę proctolact w takich sytuacjach i nie miewam już żadnych problemów jelitowych po antybiotykoterapii
Post autor: ewuś »
Ja polecam ten - https://mynarum.com/narum-mumio-200mg. Kiedyś miałam dość długą antybiotykoterapię, no i przetestowałam przez ten czas sporo probiotyków. Ten sprawdził się najlepiej i kupuje go od tamtego czasu, chociaż nie jest on dostępny tak w każdej aptece i tak warto go zamówić
Post autor: jodła »
Zgadzam się, probiotyk przy antybiotyku to podstawa, ja zwykle kupuję multilac bo to synbiotyk, czyli ma w składzie odpowiednią pożywkę dla pożytecznych bakterii która przyspiesza ich namnażanie.kropka pisze: ↑16 cze 2021, 11:19 Probiotyk przy antybiotyku to podstawa. Często nawet jak coś przyjmujemy to zdecydowanie za krótko.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Polska
- ↳ Dziecko w podróży
- ↳ Europa
- ↳ Świat
- ↳ Porady
- ↳ Gadżety
- ↳ Hotele i noclegi
- ↳ Moda
- ↳ TOP 10
- ↳ Walizki, torby