Sport wodny dla przedszkolaka
Wątek dla wielbicieli sportów wodnych. Jak znaleźć dobry sprzęt, gdzie wypożyczyć deskę, gdzie wybrać się na spływ kajakowy?
Sport wodny dla przedszkolaka
Post autor: Łowca42 »
Witam. Chciałbym oswoić swojego syna z wodą aby nie miał w przyszłości (pewnie niedalekiej) problemów z nauką pływania, które często powodowane są po prostu przez lęk. Synek ma 3 lata, dlatego pomyślałem, że na początek dobrze byłoby kupić mu bezpieczny, niezbyt głęboki basenik ogrodowy jak również razem z dzieckiem uskuteczniać latem wypady nad jeziora i rzeki. Na pewno przydałyby się jednocześnie jakieś zabawki do wody dla malucha, dmuchane koła ratunkowe, może mini ponton- coś, dzięki czemu przedszkolak będzie mógł poczuć się w wodzie komfortowo. Jak sądzicie, dobrze zaplanowałem start? Za 2-3 lata jest też oczywiście zamiar zapisania szkraba na pływalnię, później może kitesurfing, zobaczymy co sobie wybierze gdy będzie troszkę starszy.
- pieknyolek
Re: Sport wodny dla przedszkolaka
Post autor: pieknyolek »
A może takie sporty wodne jak nurkowanie? Serio dzieciaczki już mogą: https://zanurkowani.pl/dla-dzieci-8-14-lat/Łowca42 pisze: ↑18 mar 2021, 14:05 Witam. Chciałbym oswoić swojego syna z wodą aby nie miał w przyszłości (pewnie niedalekiej) problemów z nauką pływania, które często powodowane są po prostu przez lęk. Synek ma 3 lata, dlatego pomyślałem, że na początek dobrze byłoby kupić mu bezpieczny, niezbyt głęboki basenik ogrodowy jak również razem z dzieckiem uskuteczniać latem wypady nad jeziora i rzeki. Na pewno przydałyby się jednocześnie jakieś basenyogrodowe.pl/79-zabawki-dmuchane zabawki do wody dla malucha, dmuchane koła ratunkowe, może mini ponton- coś, dzięki czemu przedszkolak będzie mógł poczuć się w wodzie komfortowo. Jak sądzicie, dobrze zaplanowałem start? Za 2-3 lata jest też oczywiście zamiar zapisania szkraba na pływalnię, później może kitesurfing, zobaczymy co sobie wybierze gdy będzie troszkę starszy.

Post autor: Żancia99 »
Sporty wodne to super sprawa dla dzieciaków, ponieważ rozwijają motorykę całego ciałaŁowca42 pisze: ↑18 mar 2021, 14:05 Witam. Chciałbym oswoić swojego syna z wodą aby nie miał w przyszłości (pewnie niedalekiej) problemów z nauką pływania, które często powodowane są po prostu przez lęk. Synek ma 3 lata, dlatego pomyślałem, że na początek dobrze byłoby kupić mu bezpieczny, niezbyt głęboki basenik ogrodowy jak również razem z dzieckiem uskuteczniać latem wypady nad jeziora i rzeki. Na pewno przydałyby się jednocześnie jakieś zabawki do wody dla malucha, dmuchane koła ratunkowe, może mini ponton- coś, dzięki czemu przedszkolak będzie mógł poczuć się w wodzie komfortowo. Jak sądzicie, dobrze zaplanowałem start? Za 2-3 lata jest też oczywiście zamiar zapisania szkraba na pływalnię, później może kitesurfing, zobaczymy co sobie wybierze gdy będzie troszkę starszy.

Post autor: baśkaa »
Moim zdaniem ważne jest by dobrać odpowiednie akcesoria do nurkowania. Z tego co widziałam to bardzo dobrą ofertę posiada https://nurkowy.com.pl/ , dodatkowo też zamówienia tutaj są faktycznie szybko realizowane
Post autor: emmawara »
Moim ciekawym doświadczeniem jest sport ostatnio, ale nie za bardzo czuję przekonanie do robienia czegoś, co innym nie odpowiada. Nie wiem, głupie to, ale tak mam. Dlatego zastanawiam się nad tym, co robić. Może warto będzie po prostu powiedzieć, że tutaj https://dieschenke.org/pundo/ mam fajną opcję i z nią mimo wszystko spróbuję.
Post autor: agataaa »
Warto też zapewnić dziecku rozrywkę w formie np zakupu zabawek https://matfel.pl/product-pol-378835-Ko ... orowa.html. Warto kupić dziecku aby było szczęśliwe!
Przejdź do
- Forum
- ↳ Polska
- ↳ Dziecko w podróży
- ↳ Europa
- ↳ Świat
- ↳ Porady
- ↳ Gadżety
- ↳ Hotele i noclegi
- ↳ Moda
- ↳ TOP 10
- ↳ Walizki, torby